Den senaste generationen kvadratiska chokladkakor från den välkända tyska tillverkaren lockar med en förföriskt designad förpackning i gult och svart samt ett flertal nya smaker, bland annat Williamspäron med dito konjak.
Det första man slås av är den påfallande lukten. Det luktar päron och österlensk trädgård i augustivärme. Själva konsistensen är krämigare än vad man är van vid, på gränsen till kladdig, och ljusa textilier bör undvikas i det omedelbara närområdet.
Smaken då? Nja, första biten är mycket angenäm, inte tu tal om saken, men relativt snart uppstår en sötsliksig, lite oangenäm känsla i svalg och munhåla. Ytterligare några bitar senare är smaken direkt kväljande. Enda förmildrande invändningen är väl att detta i viss mån förhindrar halsbränna hos personer med känslig syra-bas-balans.
Sammanfattning: Hasselnuß- och Vollmilch-alternativen är klart mer prisvärda. Troligt är dock att den nya päron-rittern aldrig hittar vägen till Sverige. Och tur är nog det.
Maltebetyg: M
Och nu några randomiserade smakbitar ur nyhetsfondyn:
Fransmännen ska genomdriva en nummerplåtsreform, vilken bland annat innebär att de tvåsiffriga departementsnumren försvinner. Detta har retat upp fransmännen så till den milda grad att inrikesministern Michèle Alliot-Marie känst sig manad att ingripa, och lovar därför nu att numren ska få finnas kvar (trots att de saknar funktion), men att man själv ska få välja vilket nummer (dvs departement) man vill ha.
Amerikas soldater som skickas till Irak är synnerligen välutbildade! I hela tio veckor drillas de i vapenvård, exercis och terrorbekämpning. Med tanke på hur kompetenta svenska värnpliktiga är efter tio månaders utbildning, är det väl egentligen inte så konstigt att det går åt skogen där borta. Ref: DN
6 comments:
Åh Fransmän. De är verkligen dumma i huvet.
Spännande rapporter från kontinenten.
Nu ser jag fram emot choklad med ris à la malta-smak, konserverad frukt med smält after eight-smak, de röda bären i fruktcoctail-smak samt andra efterrätter.
För övrigt förundras jag över lay-outen i detta inläg. Krävs det alltså bara tre-fyra månader i Tyskland för att totalt tappa stilkänslan?
Kul med lite sofistikerade inlägg på malte: chokladrecensioner och europabevakning. Mer sånt!
För övrigt bör tilläggas att jag och Maltes egen Hajpojke besökte ett kändismecka av rang idag - SVTs personalmatsal. Vi lunchade med Özz Nujen bland andra.
Vi ses till helgen!
Okej, jak ärtjänner: det liite fö många radbüüüten blef.
Många grüsar
Johann
Förresten: "randomiserade smakbitar ur nyhetsfondyn". Väldigt Ingvar Stormskt formulerat, stiligt!
Tack!
Post a Comment