Jag börjar förstå varför nationalekonomerna skrattade åt påfundet med Statsvetares arbetsvecka. Idag var min första arbetsdag som köttpackare (skiljer sig något från den lite mer kända hobbyn kolapackare). Väckarklockan ljöd klockan 04.30. En timme senare var jag igång med att lägga köttråg från ett löpande band i backar. De minnesgoda läsarna minns kanske Nintendos pocketspel där man kunde spela Donkey kong eller jobba vid ett löpande band som ständigt ökade i hastighet. Det är mitt jobb - fast utan extraliv. Som omväxling kan jag också få placera köttet i nämnda tråg, allt iförd snygga vita skydskläder samt långkalsonger, som skulle få Kronans diton att se ut som senaste från Fjällräven, till skydd för kylan.
Arbetsplatsen heter Hilton Foodgroups (men det närmaste jag kommer Paris är väl uppskivad Fransyska) och är en typisk knegararbetsplats. Sexistiska, rasistiska skämt dras i kafeterian och min bror heter plötsligt "Perra" (istället för det mer normala "Per") och snusar. Allt detta på klingande arbetarvästmanländska (läs. Arboga, Halstahammar, Norberg). Den enda gnutta av koppling till pol-mag är min nyblivne 40 åriga kompis Marvan från Libanon som jag diskuterade Hizbollah med över lunchkaffet.
Vi levererar kött till Sveriges alla ICA-butiker. Så nästa gång du lägger ett köttstycke på grillen kan du tänka på att det kanske faktiskt är jag som ollat just den köttbiten!
/H
1 comment:
Köpte igår en jättelåda ryggbiff på Ica maxi i Jönnet. Med lite marinad och lagom grilltid (inte för blodigt, inte för torrt) blev det finfint. Med eller utan ollning.
Var det bajs du packade?
Post a Comment